В Септември съдия-изпълнител продава 1 400 дка общинска земя

След като в първия си работен ден новоизбраният кмет на Септември Марин Рачев бе информиран, че са блокирани доставките на гориво за служебните коли и училищните автобуси, сега стана ясно, че частен съдебен изпълнител излага за публична продан над 1 400 декара общинска земя заради дълг към “Пътстрой” АД, който е в размер на над 3,5 милиона лева, съобщава pa-media.net.

Заради задълженията си към “Пътстрой” АД общината е с блокирани банкови сметки.
Оборотни пари на практика няма, тъй като постъпващите дневно по 3-4 000 лева отиват директно по сметката на частния съдебен изпълнител Мария Ангелова във връзка със запора от “Пътстрой” АД, уточняват от екипа на Рачев.
От месец септември до момента не са изплащани заплатите на второстепенните разпоредители със средства – кметствата. До днес, 12-ти ноември пък трябва да се платят близо 36 000 лева за ток към EVN. В противен случай от там ще дръпнат шалтера.

От екипа на Рачев споделят още, че ръководни фактори от администрацията прикриват важна информация за текущи съдебни дела и срокове за ответни действия по тях; срокове за затваряне на проекти като този за водния цикъл; разходи по частни съдебни изпълнители за поети и неизпълнени ангажименти, по които общината е платила до момента стотици хиляди левове за правна защита.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.