В САЩ се зарази още един медик от екипа, лекувал болен от ебола

Втори здравен работник в Тексас, участвал в лечението на Томас Ерик Дънкън, който почина след заразяване с Ебола, е дал положителни резултати за наличие на смъртоносния вирус в организма, предаде NBC News.
Това е третият известен случай на Ебола в САЩ.
Здравният работник във вторник е съобщил, че има висока температура и веднага след това е бил поставен под карантина в Texas Health Presbyterian Hospital в Далас. Първоначалните тестове за ебола са били положителни, предстоят втори тестове, които да потвърдят наличието на вируса.
Преди дни американски медии разкриха самоличността на втория пациент от Далас, разболял се от ебола. Това е 26-годишната медицинска сестра Нина Фам, която е обслужвала починалия от ебола в тексаска болница либериец Томас Ерик Дънкан. Тя е носела предпазно облекло и още не е установено как се е заразила. Доктор Томас Фридън, директорът на Центъра за контрол на заразните заболявания на САЩ, се извини за изказването си, че сестрата вероятно е нарушила правилата за работа и затова се е заразила.
В понеделник президентът на САЩ Барак Обама е разговарял с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун и е заявил, че международната общност трябва да активизира усилията, за да реагира решително на кризата с болестта, предадоха Ройтерс и АФП.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.