В Русе тинейджърка се хвърли под влак

Момиче на видима възраст 15-16 години се е хвърлило под влак на 20-ина метра от жп прелеза до Кооперативния пазар в Русе. Тийнейджърката е приета в болница в много тежко състояние, с разбит череп и в опасност за живота, а прогнозите на лекарите не са оптимистични, съобщи ТВ7. Машинистът на влака разказва, че момичето е изскочило внезапно от храстите и композицията го е ударила. ства, но не липсват и смъртни случаи заради неправилно пресичане.

Има тенденция към “подмладяване” на хората, които посягат на живота си, като все по-често го правят и деца. Това показват данните на Националния център по обществено здраве и анализи. Оказва се, че около 450 деца на година прибягват до опити за самоубийство като 10 от тях приключват със смърт. Има случаи на 5-6 годишни деца, които са опитали да прекратят живота си.

Най-честите причини за подобни действия при най-малките и тийнейджърите са опити за физическо насилие, любовни проблеми и конфликти с роднини и родители. Според психолозите не е задължително детето да има психологичен проблем, за да стигне до самоубийство. Понякога проблемите на подрастващите са емоционални и това прави решението им спонтанно.

Специалистите съветват хората да не подценяват състоянието си, а родителите да обръщат внимание на децата си, дори и при най-дребните им проблеми.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.