В Русе членове и симпатизанти на АБВ се страхували от репресии

Налице е сериозен страх от репресии и сред хората в Русе, заявили подкрепа и симпатии към АБВ, независимо дали са партийно ангажирани, независимо от коя партия. Това заяви на пресконференция в града юристът Венцислав Великов, член на инициативната група на АБВ в Русе, цитиран от пресцентъра на сдружението. Великов обясни, че във формацията има представителство от всички местни общини, има подкрепата и на политически формации, но няма да ги обяви заради очевидната намеса на държавния апарат в политическия живот и на национално, и на местно ниво.
Великов даде пример с Димитър Димитров, член на русенската инициативна група на АБВ, зам.-кмет, вече бивш, на община Две могили. В момента, в който се е разбрало, че Димитров има намерение да подкрепи АБВ, трудовият му договор е бил прекратен.
Този и други случаи бяха коментирани и от бившият депутат от левицата Румен Петков.
„Такова гонение в най-силните си години не са си позволявали към хора от левицата и Иван Костов, и Бойко Борисов. Тези действия говорят за слабост, за низки възприятия като обществени и политически взаимоотношения, склонност към груба, вулгарна отмъстителност, която не носи никакъв плюс на управлението”, каза още по случая Румен Петков.
В Русе Георги Първанов, Румен Петков, д-р Драгош Методиев, Цветан Антов и други представители на формацията се срещнаха с граждани в зала „Европа“ на Доходното здание в града. По-рано днес в Русе официално бе открит и поредният офис на формацията в страната.
Снимка: Пресцентър на АБВ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.