В РБ доволни от участието си във властта, писаха си 4.50

„Много добър (4,50) е личната ми оценка за участието на Реформаторския блок (РБ) в правителството”, отчете съпредседателят на ПГ на формацията Найден Зеленогорски на конференция в Поморие, свикана за да се отчетат първите 100 дни на кабинета. Зеленогорски подчерта, че Реформаторите продължават участието си във властта с единствената цел ускоряване на реформите за добро управление и по-високо качество на живот, предаде Дарик. Медията цитира думите на Зеленогорски, че в РБ са удовлетворени от усилията на министрите и вицепремиера Кунева.

„За 100-те дни на управлението се постигна ключова актуализация на бюджета, реши се проблемът на вложителите в КТБ, прие се бюджет за 2015, направиха се промени в системите за сигурност, постигна се отпушване на еврофондовете и вече 4 оперативни програми са утвърдени, здравните реформи се задвижиха”, отчете още Зеленогорски. Според него Реформаторите са удовлетворени от степента на консолидация във формацията и заедно ще се явят на предстоящите местни избори.

Другият съпредседател на ПГ на РБ – Радан Кънев – бе по-критичен към свършеното и предстоящите задачи.

„Въпреки че постигнахме сериозна консолидация на усилията ни в изпълнителната власт и изпълняваме ангажимента си да сме локомотив на реформаторските усилия, е време да стъпим на педала и рязко да увеличим скоростта на реформите”, каза Кънев. Депутатът изтъкна, че оценката за работата на РБ е много добра, а не отлична именно заради скоростта на реформите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.