В ПУ „Паисий Хилендарски“ представят кариерни възможности за владеещите чужд език

Възможностите за успешна кариера за студенти, които владеят немски, френски и други чужди езици ще бъдат представени в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ утре, 4 април, от 10:30 ч. в зала „КОМПАС“ в Ректората на ул. „Цар Асен“ №24. Това съобщиха от Филологическия факултет на висшето училище.

Презентация пред възпитаниците на факултета ще направят експерти от TELUS International Europe, а студентите филолози ще могат да зададат въпросите, които ги вълнуват, както и да представят своите кандидатури.
Компанията предоставя шанс за професионална реализация на студенти, които имат високо ниво на говоримо владеене на един, два или повече чужди езици. Позициите, за които се кандидатства са в сферата на услугите посредством канали за комуникация като телефон, чат, ел. поща и социални медии.

Във Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ през последните няколко години са изключително желани специалностите с изучаване на два чужди езика като „Приложна лингвистика“, „Лингвистика с информационни технологии“ и „Лингвистика с маркетинг“. Наред с обичайно изучаваните английски, немски, френски и руски, в университета вече има традиции в преподаването на италиански, испански, турски, гръцки, чешки, полски, сърбо-хърватски и китайски език. А от новата академична 2014/2015 година ще стартират и бакалавърски програми с корейски и иврит, както и „Лингвистика с бизнес администрация“, обясниха от ПУ „Паисий Хилендарски“.

Пловдивският регион разполага с изключително квалифицирани кадри, владеещи на високо ниво чужди езици. Тези хора заслужават възможност за реализация и кариерно израстване. Работим в тясно сътрудничество с Пловдивския университет и с Община Пловдив в посока на разширяване на възможностите за професионална реализация на младите хора в града, в който живеят. Това сподели за инициативата Сирма Донева, директор „Човешки ресурси“ в TELUS International Europe.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.