В понеделник пускат парното в София

"Топлофикация София" започва поетапното пускане на отоплението в столицата от понеделник – 11 ноември 2013 г., във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващата седмица, съобщиха от пресцентъра на компанията.

Според действащата Наредба за топлоснабдяване и Общите условия на "Топлофикация София" ЕАД, вече са налице и двете комулативни условия за започването на отоплителния сезон – наличието на средноденонощната температура на външния въздух под плюс 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

В рамките на следващите 5 дни поетапно ще бъде включено отоплението на клиентите в следния ред: болници, детски и учебни заведения, жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители. До този момент по тяхно желание е пуснато отоплението на 228 сгради – 55 детски ясли и градини, 15 училища, 10 болници, 18 посолства, 85 административни сгради и стопански потребители и 45 жилищни сгради.

Клиентите на "Топлофикация София" ЕАД трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните уреди за дялово разпределение и, ако дисплеят им е угаснал, незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.