В Пловдив ултраси жестоко пребиха юноша

Футболни фенове пребиха жестоко младеж в Пловдив. Сбиването е станало между фенове на местните отбори Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив. Пострадалият е 16-годишният Румен Койчев, който е син на журналистка от Радио Пловдив. Момчето е ритано, загубва съзнание и дори си гълта езика. Възрастен мъж, намиращ се на мястото на инцидента, го спасява. Шестима души са задържани и се води досъдебно производство, съобщи Нова ТВ.

“Всичко стана много бързо. Още от първите удари, които получих, не помня нищо. Чак в болницата ми е първият спомен, когато ми направиха операцията”, разказа Румен пред екип на “Здравей, България”. По думите му фенове на Локо Пловдив са провокирали неговата компания, която седяла в кафене.

Майката на Румен недоумява как може момчета на такава възраст да проявяват подобна агресия. Тя допълни, че подобни инциденти се случват непрекъснато и наскоро е имало друг случай с футболен фен. Според нея, обществото и органите на реда трябва да направят всичко възможно, за да се спре с тази агресия.

“Това не е нещо ново и е следствие на така наречените “деца на безвремието”. Това е ежедневие”, коментира Константин Думанов, един от създателите на фен клуба на Локомотив Пловдив.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.