В Пловдив разстреляха собственик на чейндж-бюро

Основната версия, по която се работи за разстрела на сарафина Стефан Техов в Пловдив тази нощ, е убийство с цел грабеж. Това каза пред БНТ министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Той увери, че са предприети всички необходими мерки за разкриване на извършителите. Случаят е предаден на прокуратурата. Разследването продължава.

По отношение на зачестилите убийства в страната от началото на годината, извършени най-вероятно от професионалисти, Вучков каза: „Не ги е страх от показни акции, страх ги е само от мириса на съдебна зала”.

Убиецът, застрелял снощи сарафа Стефан Техов – Даскала, го е изненадал. За това говори фактът, че убитият собственик на обменно бюро е имал лично оръжие, но не го е използвал. Предполага се, че убиецът е проучил добре ежедневния маршрут на жертвата, пише “Марица”. Според запознати Стефан Техов се е прибирал с голяма сума пари в себе си и вероятно заради нея е застрелян. Убиецът е бил въоръжен с пистолет със заглушител. Той е покосил сарафа с два куршума – един в гърдите и един в главата.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.