В Пловдив лихвари изнудват длъжници как да гласуват

В Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че прокуратурата и тукашното управление на МВР работят по случаи за купуване и продаване на гласове.
Пет са случаите, засечени от пловдивската полиция и докладвани вече на прокуратурата, съобщи директорът на областната дирекция на МВР Пламен Узунов и обясни, че в схемата са замесени лихвари.

“Лицата, които осъществяват тази дейност, поставят в зависимост други лица, държат техни лични карти, техни банкови инструменти, дебитни карти. На практика установяваме, че схемите, с които се купуват гласове, е именно с тези посредници”, разясни Пламен Узунов по БНР.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че през следващата седмица ще бъде първото заседание на създаденото междуведомствено звено за противодействие на престъпленията, свързани с предстоящите на 5 октомври парламентарни избори. Стана ясно, че в Монтана също се работи по разкриването на схема за търговия с гласове. Цацаров изтъкна, че целта да се противодейства на купуването и продаването на гласове още в етапа на подготовката, както и да се разкриват предварителни организации за купуване на гласове, които нерядко са свързани с друг вид незаконна дейност, например лихварство.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.