В Пловдив ДАНС арестува кметицата на р-н “Централен”

При проведена съвместна операция на Окръжна прокуратура – Пловдив и ДАНС е арестувана Райна Петрова – кмет на район Централен при община Пловдив от 2007 г. насам. Кметицата е задържана за 24 часа по реда на закона за ДАНС, а по-късно районният съд я е освободил срещу парична гаранция от 5 000 лева.

За момента на Райна Петрова са повдигнати обвинения за длъжностно престъпление, извършено във връзка с доставката на хранителни продукти в детските градини на територията на район Централен в Община – Пловдив, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици и за търговия с влияние, във връзка с доставка на хранителни продукти за нуждите на детските ясли и детските кухни на територията на Район Централен – Община Пловдив.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, за които са повдигнати обвинения по делото, е лишаване от свобода от една до осем години, като е предвидена и възможност за лишаване от право да се заема определена държавна или обществена длъжност.

Окръжна прокуратура – Пловдив е внесла в Окръжен съд – Пловдив искане за отстраняване на обвиняемата от длъжност. То ще бъде разгледано в понеделник, от 11 часа в 106 зала на Пловдивския окръжен съд.

След дълго мълчание от пресцентъра на кмета Иван Тотев разпространиха следното съобщение:

“По повод съобщението за повдигнати обвинения на кмета на район “Централен” в Пловдив г-жа Райна Петрова, от Община Пловдив заявяме, че ще се въздържаме от всякакви коментари до произнасянето на компетентните органи.

Райна Петрова е родена през 1968 г. в Пловдив. Магистър по начална училищна педагогика със . следдипломна квалификация по Организация и управление на образованието. Автор на 12 книги по организация и управление на образованието. Ръководител секция „Образование” в сдружение ГЕРБ.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Каква е тази болест в българина ,като се докопа до по-голяма длъжност и има възможност краде,започва яко та чак се забравя.Хора ,а по-малко да има и за другите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.