В Пазарджик учат младежите как да създават европейски проекти

Областният информационен център (ОИЦ) в Пазарджик обаяви конкурс за млади хора под наслов „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“.
Нашата цел е да изградим проектна култура в младите хора – от това къде да търсят информация за възможностите за финансиране, да познават правилата, процедурите и документите, до разписването на един качествен проект, коментира. пред Па-медия Радослав Пешалов, управител на ОИЦ-Пазарджик.
Кампанията е насочена към младите хора: ученици, студенти или безработни младежи във възрастовата група от 17 до 21 години.
В периода 9 – 24 април експерти на ОИЦ – Пазарджик ще обиколят общините в областта и ще се срещнат с ученици от средните общообразователни училища и професионалните гимназии. Те ще разкажат за регламента на конкурса и ще се опитат да мотивират младите хора да се включат в надпреварата за най-добър младежки проект.
От кандидатите се изисква да подадат проектно предложение по формуляр като то трябва да е съобразено с възможностите за финансиране на дейности по една от 7-те оперативни програми, които ще действат в страната през настоящия 7-годишен програмен период. В предложения за финансиране проект трябва да има идея как да се подобри качеството на живот в област Пазарджик.
Награждаването на отличените проекти в регионалния кръг на инициативата ще се състои в периода 16-20 юни 2014 г. Отличените проекти на всички първи места от регионалния кръг на конкурса ще се състезават на национално ниво. Награждаването на победителя в националния кръг ще се проведе на 30 юни 2014 г. в гр. София.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.