В парламента решиха, че Наказателният кодекс е по-важен от кризата с парите за здраве

Депутатите отхвърлиха само с 2 гласа “мнозинство” предложението на ГЕРБ за изслушване на министъра на здравеопазването Таня Андреева за кризата в здравеопазването и дефицита в НЗОК, но пък приеха в дневния ред да влезе второто четене на промени в Наказателния кодекс. Това предложение също дойде от ПГ на ГЕРБ.

В началото на днешното пленарно заседание на Народното събрание народната представителка от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова съобщи от трибуната за писмото на БЛС, алармиращо за поредна криза с парите за болниците и настоя да бъде поканена за изслушване д-р Таня Андреева, министър на здравеопазването. Именно това предложение бе отхвърлено със 78 гласа „за”, 80 „против” и 19 „въздържали се”.

След това народната представителка Джема Грозданова от ГЕРБ взе думата, за да припомни, че още през януари са гласувани на първо четене важни промени в Наказателния кодекс, на които така и не им идва времето да бъдат гласувани на второ четене и предложи разглеждането на тези промени да влезе в дневния ред на днешното заседание.

Това предложение бе прието със 102 гласа „за”, 54 – „против” и 17 “въздържал се” и разглеждането на второ четене на изменения и допълнения в Наказателния кодекс влезе като трета точка от дневния ред на заседанието на парламента.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.