В парламента положиха клетва 15 нови депутати

Съставянето на правителството доведе до излизането на 15 от народните представители, избрани на 5 октомври. Днес в парламента положиха клетва следващите в съответните листи, които междувременно ЦИК обяви за избрани.

Клетва като народни представители положиха Анна Александрова от ГЕРБ, Стефани Михайлова от ГЕРБ, Борис Станимиров от Реформаторския блок, Мариана Тодорова от АБВ, Георг Георгиев от ГЕРБ, Руслан Тошев от ГЕРБ, Никола Хаджийски от Реформаторския блок, Антони Тренчев от Реформаторския блок, Петър Петров от ГЕРБ, Нели Петрова от ГЕРБ, Ирена Коцева от ГЕРБ, Мария Белова от ГЕРБ, Румен Желев от ГЕРБ, Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Светлана Найденова от ГЕРБ също положи клетва, тъй като поради заболяване не е участвала в учредителното заседание на Народното събрание.

Парламентът прекрати пълномощията на Красимир Ципов от ГЕРБ, поради заемане на длъжността заместник-министър на вътрешните работи.

Официално бе съобщено, че председател на парламентарната група на ГЕРБ е Цветан Цветанов, а негови заместници ще са Красимир Велчев и Цвета Караянчева. Секретар на групата става Станислав Иванов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.