В парламента: Групата на ГЕРБ дойде, огледа се и се оттегли

„Имайте предвид, че гражданите гледат това надхитряне с регистрацията в пленарна зала, г-н Борисов! Това доста напомня поведение в началните класове в училище.” С тези думи председателят на Народното събрание Михаил Миков се обърна към лидера на ГЕРБ заради продължаващият и днес бойкот на работата в пленарна зала от страна на депутатите от най-многобройната парламентарна група.

Преди това народните представители от парламентарната група на ГЕРБ влязоха в залата за началото на днешното заседание на парламента. Веднага след като започна регистрацията и от ГЕРБ видяха, че има кворум, депутатите от групата станаха и напуснаха местата си в залата.

Иначе парламентът започна обсъждането на второ четене на промените в закона за ДАНС. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев също е в парламента.

Приемането на промените в Закона за ДАНС е против националната сигурност. Това заяви пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след като парламентарната група на партията напусна пленарното заседание. На въпрос – как ще се държи групата на ГЕРБ в парламента Цветанов заяви: „Конструктивно. След един час ще дадем трибунка (брифинг), където ще можем да обясним мотивите си защо не сме в залата. По думите на Цветанов, това, което в момента се прави, е против националната сигурност на България с приемането на тези законодателни промени.

Предстои и първият парламентарен контрол след гласуването на правителството на Пламен Орешарски.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.