В парламента бе раздаден Манифест на “България без цензура”

 

Независимият депутат Румен Йончев и заместник-председателят на „България без цензура”(ББЦ) Росен Петров разпространиха в Народното събрание Манифест за съединението, справедливостта и възмездието, както и 10-те точки за провеждане на операция „Чисти ръце“, с които се обяснява на депутатите за същността на законопроекта, който ще бъде внесен от Светлин Танчев и Румен Йончев.

В Манифеста, подписан от лидера на ББЦ Николай Бареков се посочва: „С нашите независими депутати ключът към разтурването на 42 Народно събрание вече е в ръцете на „България без цензура. Предлагам ви нашите гласове и нашия интелектуален потенциал, за да можете през следващите два месеца да приемете нашия законопроект за операция „Чисти ръце”.

По-нататък в Манифеста се изтъква, че хоризонтът на този парламент е къс и веднага след изборите за европарламент трябва да се определи дата за провеждане на следващия парламентарен вот, който да не бъде по-късно от октомври 2014 г.”. Изтъква се също така, че „България без цензура” ще гарантира работата на този парламент само в рамките на своя план за изобличаване на политическата олигархия.

Идването на Росен Петров в Народното събрание беше съпроводено със скандал. На входа той не беше допуснат заради печатните материали, които носеше, въпреки че разполагаше с пропуск, издаден по съответния ред. В крайна сметка Росен Петров беше допуснат в парламента след намесата на Румен Йончев.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.