Папата пожела на израелци и палестинци да намерят смелост да постигнат мир

Израелци и палестинци трябва да намерят „смелостта за постигане на мир, основан на „признаването на две държави в международно признати граници”. Това бе пожеланието на Папа Франциск към палестинския президент Махмуд Абас, палестинските власти и дипломати с които се срещна във Витлеем, втория етап от тридневното му посещение в Светата Земя, съобщи на сайта си Радио Ватикана. Медията цитира думите на Светия отец, че с цялото си сърце иска да каже, че е настъпил часът, за благото на всички, да се сложи край на тази все по-неприемлива ситуация.

Папата изтъкна „значителния принос на местната християнска общност в името на цялото палестинско общество”. Според него в тази перспектива се поместват и „добрите отношения между Светия Престол и Палестинската държава” и подготвящия се договор, засягащ различни аспекти от живота на католическата общност в страната.

Накрая Франциск даде своя апостолически благослов на палестинските власти, пожелавайки Всемогъщия Бог да им даде „необходимата мъдрост и сила по пътя на мира, като мечовете се превърнат плугове, а в тази Земя просперитета и съгласието отново да разцъфтят”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.