В НС: Манолова е рекордьор по говорене, а 27 са мълчали като риби

Зам.-председателката на Народното събрание и депутат от левицата Мая Манолова е най-активният оратор в 42-то Народно събрание. За една година Манолова е направила 672 изказвания и е говорила обшо 21 часа 52 минути и 21 секунди. Това съобщи БГНЕС, цитирайки данни от справка на Народното събрание, която агенцията е получила по Закона за достъп до обществена информация.
Втори сред най-активните оратори е депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той е направил 594 изказвания и говорил от трибуната общо 21 часа 38 минути и 26 секунди.
Трети в тази листа, но абсолютен първенец по най-дълги изказвания е лидерът на ДПС Лютви Местан. Той е взимал думата 124 пъти, но е изказвал тезите си 10 часа 9 минути и 42 секунди.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за една година има 29 изказвания, които са му отнели общо 1 час 24 минути и 51 секунди.
Волен Сидеров и Сергей Станишев са говорили от трибуната почти еднакво време – Сидеров – 6 часа, 57 минути и 14 секунди, а Станишев – 6 часа, 28 минути и 49 секунди. Сидеров е вземал думата 82 пъти, а Станишев – 49.

Сред разговорливите са и Десислава Атанасова от ГЕРБ и Павел Шопов от “Атака”. С над 5 часа изказвания са и Атанас Мерджанов, Корнелия Нинова, Менда Стоянова, Петър Курумбашев, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Четин Казак, Янаки Стоилов и други.

27 народни представители нито веднъж не са се престрашавали да вземат думата от трибуната на 42 Народно събрание за близо година работа. По 10 “мълчаливци” има в ПГ на Коалиция за България и ПГ на ГЕРБ, трима – от ДПС, трима независими и един от “Атака”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.