В Нова тв попитаха Даниел Георгиев днес от коя партия е

Ето как започна днешният разговор в сутрешния блок на Нова тв с депутата Даниел Георгиев.

Водеща: Г-н Георгиев, тази сутрин от коя партия сте, в коя партия членувате?
Даниел Георгиев: Не само тази сутрин, но и досега членувам в политическа партия ГЕРБ.
Водеща: Последно сте в политическа партия ГЕРБ?
Водещ: Как обяснявате тази хронология, която ние се опитахме да смелим на зрителите – заявление, после пак заявление, ама за оставане, после сте се появили на мероприятие на друга партия, която воюва с вашия председател?

А ето и обяснението на г-н Георгиев. Ако на някой не му е съвсем ясен административния “жаргон” или му се губи логиката в действията на депутата – коментарът, както се казва, е излишен. Въпреки, че можете да го намерите на сайта на Komentator с вчерашна дата.

Входирах и изходирах – с това показах, че оставам в политическа партия ГЕРБ, обясни действията си от последните дни Даниел Георгиев. – „Подадох това заявление, за да докажа, че не ме е страх нито от единия ход, нито от другия, но аз държа на втория. Първият ход е да покажа смелост, вторият е по убеждение, който изключва първия”, подчерта Георгиев. По думите му, „от месеци срещу неговото име тече една медийна атака от различни политически сили за неговото напускане и за неговото разграничаване от партията и т.н.

“Вече сме в предизборна кампания. Усетих, че тези внушения дори започват да навлизат и в редиците на някои хора, които искат партия ГЕРБ. Няколко последни статии ме провокираха да направя това действие – с входиране в една и съща дата, с две заявления с тази гледна точка да не се гледа повече в моя джоб, че едва ли не ще има някаква оставка, която всеки момент ще се даде”, подчерта Даниел Георгиев.

Даниел Георгиев подчерта, че не са не са му предлагали пари, за да напуска ГЕРБ и категорично заяви: „Нито една партийна централа не разполага с толкова пари, че да ме купи, по простата причина, че аз не съм за продан.”

Справката със стенограмата от казаното от Даниел Георгиев ден по-рано по време на неговата пресконференция в Народното събрание показва пълно повторение на цели пасажи. Което някои обясняват със стриктното придържане към едни и същи “опорни точки”.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Всички се чудеха каква ще бъде предизборната бомма за европейските избори. Ами ето я – един депутат напуска групата си и после оттегля заявлението си. Ако някой си мисли, че това е станало след като той размислил или нещо подобно и че не е притиснат и заплашван се лъже.Това е огромен скандал, необподимо е прокуратурата да се намери и да защити този депутат от мутрите на Цецо. Стана ясно как Бойко държи в зависимост послушковците си. Страх, компромати и непрекъснато подслушване на депутатите му от частния БОП на Цецо и т.н.

Leave a Reply

Your email address will not be published.