В Лондон се провежда фестивал на българския фолклор

Организация “Български фолклор и традиции” – Великобритания, организира за трета поредна година “Пролетен фестивал на българския фолклор и традиции”, който ще се проведе на 20 и 21 март 2015 година в Лондон.

Мотото на фестивала е “Българи от всички страни, сплотявайте се!”. В него ще участват 17 състава за български народни песни и танци от 6 европейски страни – Ансамбъл “Китка” Виена, Австрия, Фолклорна Формация “Сборенка” Берлин, Германия, Танцова Формация “Детелини” Атина, Гърция, Танцова Школа “Фолк Ритми” Копенхаген, Дания и от Бьлгария – Ансамбъл “Гурме” София, както и 12 групи за народни танци и музика от Лондон – “Булгара”, “Весело хоро”, “Приятели”, “Златни Пендари”, “Танец”, “Китка”, “Хоро” и 3-те най-нови дебютиращи групи – “Веселяци”, “Добруджа” и “Гергьовден”, както и детските групи към българските училища “Розова долина” и “Васил Левски” в Лондон, Великобритания.

Фестивалът ще се проведе в “Интимейт Театър” Палмърс Грийн, Лондон. Организаторите се обръщат към всички българи във Великобритания с покана да подкрепят инициативата и да вземат участие в този празник с български кръшни хора, под звуците на гайда и колоритни народни песни.

Тази година фестивалът се осъществява с подкрепата на БСП и нейната организация в Лондон.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.