В Лондон представиха глобално проучване за връзката на социалните медии с политиката

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова бе лектор на конференция на социалната мрежа „Фейсбук“ в столицата на Великобритания град Лондон. Нейн повод беше първото официално представяне на резултатите от най-изчерпателното досега глобално проучване на връзката между социалните медии и политиката “Дипломатически похвати 30”. Резултатите от проучването са отразени в класация на 30-те държави, най-силни в дипломацията чрез похвати като образование, дигитални технологии, култура и бизнес по света.

В изказването си Ева Паунова подчерта добавената стойност на социалните медии за работата й като политик. “Социалните мрежи изконно промениха дипломацията като замениха монолога с диалог”. Тя заяви, че социалните платформи спомагат комуникирането на приоритетите на политиците и дават повече прозрачност на дейността им. Евродепутатът сподели, че чрез социалните медии успява да достигне до части от обществото, до които няма пряк контакт. Според нея ролята на социалните платформи в осъществяването на директна демокрация ще расте неимоверно в близко бъдеще.

Събитието на Фейсбук в Лондон събра на една място голям брой експерти от публичния и частния сектор, дипломати и журналисти. Сред участниците в конференцията бяха американският посланик във Великобритания Матю Бързън, завеждащият отдел “Политики” към НАТО Фабрис Потие и старши кореспондентът на списание Financial Times Гидеон Рахман. От страна на Фейсбук участие взеха вице-президентът на компанията за Европа Никола Менделсон и специалистът по връзки с правителствения сектор Елизабет Линдер.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.