В Крушево приемат като свое сирийско семейство

В родопското село Крушево местните хора вече приемат като свое сирийското семейство, настанено там от месеци. Kазват, че ги обичат. Дори искат да останат за постоянно в селото, съобщи bTV. Джейлан и синът й Галиб са в Крушево от 7 месеца. Бягат от бомбите в Сирия и през Турция идват в България. Първо отсядат при семейство британци, после общината им предоставя сградата на старото училище. Условията са мизерни, но сирийците се чувстват спокойни в България.
В Сирия Джейлан оставя съпруг. Тя тъгува и заради загубата на своето осеммесечно бебе, починало заради липса на лекарска помощ, малко преди да избягат от Сирия. В Крушево жената пристига с 18-годишния си син и 14-годишната си дъщеря.
Местните приемат радушно бежанците и им помагат кой с каквото може. Джейлан вече работи като шивачка в местния цех. Хората в Крушево настояват бежанците да останат там за постоянно. „Те се държат хубаво с нас. Учтиви са много. Свикнахме с тях. Искаме да имаме хора, селото да се напълни”, казва жена от Крушево.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.