В Крим се надяват на присъединяване към Русия до две седмици след референдума

Процедурата по влизането на Крим в състава на Руската федерация ще продължи максимум две седмици след референдума на 16 март. Това съобщава председателят на парламента на автономната република Владимир Константинов в интервю за агенция РИА Новости. По думите му, очаква се процедурата да протече така: Крим гласува на референдум, след това гласува Държавната дума на Русия, следва одобрение от Съвета на Федерацията и подпис от страна на президента Владимир Путин.
Ние в Крим разчитаме, че тези три действия ще заемат максимум две седмици – и в края на този срок ние трябва да имаме готова конституция. Ние ще я изпратим за утвърждаване в Държавната дума (на Русия), обяснява председателят на парламента на Крим.
Владимир Константинов добавя още, че Крим ще се стреми в ускорен порядък да получи представителство в централните органи на властта в Руската федерация, вкл. В Съвета на Федерацията. Ако присъединяването стане факт, то по думите на Константинов, двойното гражданство на жителите на Крим – руско и украинско – ще бъде норма.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.