В Кремъл се изсмяха на заплахата Западът да блокира $40 млрд.на Путин

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков определи като абсурд възможността САЩ да наложат санкции, които да засегнат лични активи на руски държавния глава, възлизащи на милиарди долари.

Влиятелният британски консервативен вестник “Таймс” писа в петък, като се позова на анонимен източник от правителството на САЩ, че Съединените щати възнамеряват да накажат лично Путин, ако Русия изпрати войски в Украйна, като замразят негови лични активи за 40 млрд. долара в Швейцария, натрупани от участието му в руския държавен енергиен гигант Газпром и други петролни и газови компании.

“Това е пълна измислица от абсурден вид”, заяви лаконично Песков в отговор на въпрос на руското радио “Ехото на Москва”.

“Нашият президент следователно няма от какво да се страхува”, попита тогава интервюиращият журналист. “Във всеки случай не и от вестник “Таймс”. Защо трябва да се страхува от санкции, още повече толкова абсурдни? Човек може само да се смее на толкова абсурдни санкции”, отговори говорителят на Путин.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.