В Киев уволниха цялото командване на спецчастите “Алфа”, ще има и съд

Срещу командирите на украинските спецчасти „Алфа” са възбудени наказателни производства за отказа им да откриват огън по време на антитерористични операции. Цялото ръководство на силоваците е отсрането, съобщи УНИАН като цитира и. д. началника на президентската администрация Сергей Пашински.

Освен това се провежда вътрешно разследване срещу ръководството на главното управление на МВР на Украйна в Луганска област.

Пашински напомни, че в момента се провежда ротация на служителите на МВР на Украйна и изрази съжаление, че не могат да бъдат подменени всичките 4 000 служители на силите за сигурност в Луганска и Донецка област, повечето от които били корумпирани и се държали непрофесионално.

Въпреки всичко, Пашински изрази убеденост, че ситуацията във всички региони на Украйна, с изключение на Донецк и Луганск, се намира под контрол и силовите структури са в състояние да гарантират правовия ред.

Вярвам, че в близките дни ситуацията в Славянск ще бъде локализирана и стабилизирана, каза още Пашински, като допълни, че единствено голямото количество заложници спира участниците в антитерористичната операция.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.