В Киев обмислят силово решаване на ситуацията в Източна Украйна

Ситуацията в Източна Украйна ще бъде разрешена през следващите 48 часа и ако се наложи, ще бъде използвана сила, обяви украинският вътрешен министър Арсен Аваков, цитиран от БНР. Според него съществуват две възможности – политическа, чрез преговори и тази на силата.
Агенция УНИАН съобщи, че от Днепропетровски в Луганск са пристигнали бронетранспортьори (БТР) във връзка със ситуацията в града, където вчера проруски демонстранти окупираха централата на Службата за сигурност на Украйна.
Днес щабът на демострантите, завзели централата на Службата за сигурност на Украйна, опроверга съобщенията, че протестиращите са напуснали сградата. Представител на щаба заяви, че там се намират над 1000 протестиращи, съобщи ИТАР-ТАСС. Агенцията информира, че депутатът във Върховната Рада на Украйна и кандидат за президент Сергей Тигипко е посетил сградата, след което заявил, че там няма заложници или представители на Руската федерация, както обявиха вчера властите в Киев.
Опитите да бъде обвинена Русия, че струпва войски на границата с Украйна, са безпочвени. САЩ и Украйна нямат никакви основания за безпокойство, се казва в днешно съобщение на Министерство на външните работи на Русия.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.