В Киев МВР даде 2 часа на протестиращите да спрат, Москва обвини Запада за безредиците

МВР и Службата за сигурност на Украйна са поставили ултиматум на протестиращите в Киев в срок от два часа да прекратят безредиците, след което ще преминат към тяхното потушаване. Междувременно Франс прес съобщи, че трима души са убити при стрелба в Киев и най-малко – 150 ранени, от които 30 тежко.

„Екстремистите на опозицията преминаха границата – те убиват на улицата абсолютно невинни хора, издевателстват над жени, палят автомобили. В центъра на Киев е хаос. Не можем да допуснем продължаваща ескалация на конфликта. Обикновените граждани се обръщат към властите с призиви да наложат ред, да върнат стабилността и мира в Украйна”, се посочва в общо изявление на министерството на вътрешните работи и Службата за сигурност на Украйна.

„Завръщането към насилието в Украйна е резултат от политиката на западните страни, които насърчават ескалацията на напрежението”, се посочва в изявление на руското министерство на външните работи, цитирано от световните агенции. В изявлението си руското външно министерство призовава украинската опозиция да се въздържа от заплахи и ултиматуми и да установи траен диалог с властите, чиято цел ще бъде изваждането на страната от дълбоката криза.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.