В Кърджали БСП покани ГЕРБ заедно да издигнат кандидат-кмет

Лидерът на БСП в Кърджали Георги Кючуков лично занесе в офиса на ГЕРБ покана за преговори за обща надпартийна кандидатура за кмет, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Поканата обаче се озова в ръцете на секретарката поради отсъствието на лидерите Цвета Караянчева и Илия Илиев. По време на акцията на Кючуков депутатката и областният управител присъстваха на празничната архиерейска литургия в храма “Св.Йоан Предтеча”, отслужена от трима митрополити. В текста социалистът изразява надежда в ГЕРБ да преосмислят позицията си “в името на всички граждани, които не симпатизират на ДПС и желаят различно управление на града”.

“Нашата убеденост е, че община Кърджали не се управлява по най-добрия начин, не се съмнявам, че и позицията на ГЕРБ е същата. Предвид реалностите ние считаме, че този модел на управление може да бъде променен единствено с постигането на разбирателство между партиите извън ДПС, което монополизира местната власт. БСП е за общ, непартиен, равно-отдалечен кандидат за кмет, определен след консултации помежду ни на предложения, идващи от двете страни и от граждани, като това не намалява тежестта на всяка от партиите”, се посочва още в поканата.

Кючуков уточни, че поканата му за сближаване и обединение зад обща кандидатура е призив в ГЕРБ да преосмислят позицията си за собствен партиен кандидат. На този етап само от АБВ са заявили готовност за подкрепа на идеята на БСП, но с условието кандидатът да бъде достойна фигура.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.