В Гърция забраниха „Биг Брадър” на работните места

Гръцкото управление за защита на личните данни забрани монтирането на видеокамери на работните места, в ресторантите, в зоните за отдих и на други места, с изключение на някои определени случаи.
В частност, забранени са камерите за видеонаблюдение на местата за обществено хранене и отдих, в съблекални и тоалетни, както и на тези работни места на служителите в магазини, които не са достъпни за клиенти.
Освен това не се разрешава монтирането на камери за наблюдение на служителите на работните им места, освен при някои конкретни случаи и ако това не е оправдано от характера и условията на труд или е необходимо за защита на здравето и сигурността на служителите.
Камери за видеонаблюдение може да се слагат около каси и сейфове за съхраняване на пари, касови апарати при условие, че те са насочени именно към тези обекти, а не към работните места на служителите. Видеозаписите трябва да бъдат унищожени в рамките на 15 работни дни. На местата, където има камери, трябва да бъдат монтирани табелки с указания, че се води видеонаблюдение.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.