Задържаха 18 годишен ученик за двойното убийство в Джебел

18-годишният М.Ш е задържан в 1 часа на 27 април за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата за убийството на 24-годишна жена и 7-годишната й дъщеря в Джебел.
Това съобщиха от регионалния пресцентър на МВР, цитирани от местния сайт 24 Родопи. Мъжът е преведен в следствения арест в Кърджали. Телата на майката и детето бяха открити вчера в апартамента, в който са живеели. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура в Кърджали. Задържаният е привлечен като обвиняем по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на повече от едно лице, едното от които малолетно, като деянието е извършено с особена жестокост. Убйството е извършено с малка брадва, а за заподозреният се появиха твръдения, че е наркозависим и е възможно да е бил в абстинентна криза. Пред органите на реда задържаният е обяснил, че е влязъл в апартамента на Джейлян през балкона. Според неговите твърдения намерението му било единствено да обере дома й, пише сайтът 24rodopi.com. Телата на майката и детето бяха открити вчера в апартамента, в който са живеели.
По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура в Кърджали. Задържаният е привлечен като обвиняем по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на повече от едно лице, едното от които малолетно, като деянието е извършено с особена жестокост.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.