В Донецката народна република бойкотират президентските избори

Донецката народна република няма да проведе в региона избори за президент на Украйна, които Върховната рада назначи на 25 май. Това съобщи съпредседателят на президиума на Донецката народна република Денис Пушилин, цитиран от БГНЕС. Той обяснява,че ще игнорират изборите, защото в сегашната ситуация е невъзможно да бъде избран президент, който да бъде приет и в западната, и в източната част на Украйна.

“Донецка област не е видяла очите на местния кандидат-президент Олег Царев и не считаме, че той представлява интересите на региона в Киев. Нямаме нищо против Царев, но да представлява нашите интереси той не би могъл. Не сме му предоставяли никакви пълномощия, а и той не представлява особено добре това, което сега става при нас”, заяви още Пушилин.

Пушилин коментира и референдума за отделяне на Донецка област от Украйна и евентуалното й присъединяване към Русия.
“Референдумът ще се проведе не по-късно от 11 май. Голяма е вероятността и референдумът в Луганска област да се проведе на същата дата. Въпросът към гласуващите ще бъде: “Поддържате ли държавната самостоятелност на Донецката народна република?”, уточни Пушилин.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.