В Добрич все така вали, вече евакуират туристи от 6 хотела в Албена

В Добрич продължава да вали като из ведро. Както и да е в сила бедственото положение. Градът прилича на водосборна зона. Държавни служители и концесионери взаимно се опровергават за причините за преливане на язовирите. В един от двата разкрити пункта за евакуация вече са настанени и две бебета, предаде БНР. Освен това в града очакват втора приливна вълна и общинарите препоръчват жителите на сгради в ниските части да се евакуират или в краен случай да се качат по-високите етажи на многоетажните сгради.

Националното радио информира, че в курорта “Албена” е започнала евакуацията на туристи от 6 хотела.

От Регионалната здравна инспекция препоръчват за пиене да се ползва бутилирана вода, а домакинствата, които имат запаси, да я ползват за битови нужди едва след преваряване. На много места в областта няма ток и вода.

В Добрич все още не е свикан кризисният щаб въпреки обявеното бедствено положение в града, съобщи още БНР. В града очакват премиера Орешарски и вътрешният министър Йовчев.

От снощи до сега над града са се изсипали повече от 100 литра дъжд на кв. метър. Има официална информация за две жертви на пороите, но се твърди, че вероятно има и трети загинал.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.