В Добрич ще съдят участниците в 11-членна банда от наркопласьори

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 11 участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Добрич.

На съд са предадени Андреан Атанасов, ръководител на групата, Благо Андреев, Венцислав Филипов, Филип Филипов, Димитър Титев, Емил Атанасов, Ганчо Йорданов, Георги Георгиев, Димитър Михайлов, Нели Калчева и Генади Ганчев.

Андреан Атанасов организирал групата скоро след като изтърпял две ефективни присъди за разпространение на наркотици, постановени от Районния и от Окръжния съд в Добрич. За целта привлякъл като съръководител Благо Андреев, с когото през септември 2013 г. започнали да снабдяват с хероин и марихуана привлечени в групата дилъри на дребно, които се отчитали пред тях всекидневно.

Според обвинителния акт Андреан Атанасов получавал наркотичните вещества от варненски дилър на едро, с когото се срещал в с. Стожер, на 10 км от Добрич. Размяната на хероин срещу пари ставала при разминаване на автомобилите, които управлявали. Атанасов поставял наркотика в тайник, откъдето при необходимост от зареждане на групата, бил взиман от доверен човек в организацията на по-високо йерархично ниво. Наркотикът бил занасян в дома на Венцислав и Филип Филипови, които го разфасовали на дози и предавали на уличните дилъри на групата – Титев, Димитров, Йорданов и Ганчев. След продажбата парите били отчитани на Венцислав Филипов, който ги предавал на Благо Андреев или на Андреан Атанасов. Атанасов взимал от натрупаните от групата пари, за да е готов за зареждане.

По тази схема групата действала до 27 февруари 2014 г., когато бил задържан Генади Ганчев и се наложило преструктуриране на организацията и включването на нови членове. Благо Андреев пряко контролирал уличните дилъри, отстранявал онези, които не се отчитали редовно с пари или били задържани от полицията. Дисциплинирал продавачите със заплахи и насилствени действия, за да не дават информация на полицията за групата.

Наркогрупата действа до 7 октомври 2014 г., когато участниците в нея са задържани. Събрани са и множество доказателства за престъпната им дейност, по делото са извършени 28 експертизи.

Свързани публикации

1 Comment

  1. kisnat andrian toi nesae zanimaval nikoga s teq xora moje dae zloto toq ama ne ui andro ot drujbite ti be6e valk edinak s nikoi neba4ka6e

Leave a Reply

Your email address will not be published.