В Дъблин Борисов отчете, че у нас е като в Украйна

Ситуацията в България е много подобна на тази в Украйна. Вече над 300 дни в България всеки ден се протестира. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, в речта си в четвъртък вечер пред делегатите на конгреса на Европейската Народна партия в Дъблин.
В началото на словото си, Борисов поздрави председателят на ЕНП Джоузеф Дол, както и приятелите на ЕНП от Украйна Юлия Тимошенко и Виталий Кличко, които са гости на форума.
„От тази трибуна искам да благодаря на ранобудните студенти, както и на всички граждани и граждански организации, които не искат бившите комунисти и лидерът на ПЕС Сергей Станишев да води това непрозрачно управление с националистическата партия Атака“, подчерта Борисов. Председателят на ГЕРБ припомни, че когато почина председателят на Европейската Народна партия, многоуважаваният Вилфред Мартенс, тази партия отказа да стане в негова памет и напусна парламента. „С тази партия управлява лидерът на ПЕС Станишев“, посочи Бойко Борисов.
„Що се касае нашето управление, ние получихме най-добрата оценка, която беше дадена от българския народ. За пръв път в история на България, една и съща политическа партия спечели два поредни парламентарни избора“, заяви още председателят на ПП ГЕРБ. По думите на Борисов, благодарение на всички европейски граждани и европейската солидарност София има едно от най-добрите метро, магистрали, Дунав мост 2, множество пречиствателни станции и над 40 пъти по-добра усвояването на европейски средства. „Убеден съм, че вашата подкрепа, ще продължи.
По време на управление на ГЕРБ имаше фискална дисциплина и прозрачност в управлението“, допълни Бойко Борисов.
„За нас е важно да спечели тези избори. Досега десет пъти съм побеждавал лидерът на ПЕС Сергей Дмитриевич Станишев и се надявам и на тези избори да го победим“, заяви на конгреса на ЕНП в Дъблин председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.