В БСП не отчитат щети от “градушка”, но търсят обединител

„В БСП няма “градушка”. За да кажем, че има такова нещо, трябва да има щети. Конгресът е възможност да се избере нов лидер, да се работи в екип и това ще донесе само позитив за БСП”. Това коментира по Нова тв социоложката и депутат от БСП Татяна Буруджиева.

От думите на Буруджиева излиза, че социалистите на отчитат изборните си резултати от евровота като щети, нито пък възприемат за градушка “приятелският огън”, който от месеци тече с голяма сила както вътре в партията, така и по “границата” с АБВ, например…

Буруджиева коментира дипломатично качествата на двама от членовете на ръководството на БСП, за които се очаква да се включат в надпреварата за лидерския пост на предстоящия в края на месеца конгрес на социалистите.

„Няма особена разлика между Драгомир Стойнев и Мая Манолова по отношение на това кой е биткаджия. Плюсът на Манолова е, че е опитен боец. Стойнев пък има експертиза и политически опит, които са много автентични за левицата”, изброи Татяна Буруджиева. Тя остана все така дипломатична и в коментара си за някои антифеминистки изказвания на колегата си Кирил Добрев, който преди дни каза, че предпочита жените за други неща, а не като евентуални лидери на БСП. За което, разбира се, му се наложи да се извинява…

“За съжаление политиката все още остава мъжка професия. Самият факт, че питаме дали жена може да заеме лидерския пост в партията, е показателен за неравността. Важното е този лидер да може да обедини БСП”, изтъкна народната представителка Татяна Буруджиева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.