В Бразилия Ромариo стана сенатор, а неграмотен клоун – отново депутат

Легендарният (но не колкото Пеле) бразилски футболист Ромарио продължава по бляскав начин политическата си кариера. След като на предишните парламентарни избори футболистът влезе в долната камара на парламента, сега вече става и сенатор. Вече пета година Ромарио е активист на Бразилската социалистически партия.

На вчерашните парламентарни избори в Бразилия бе преизбран и известният бразилски клоун Тиририка, който през 2010 година стана федерален депутат в Сао Пауло под лозунга “По-лошо не може да стане”. Той е депутатът с втори най-голям резултат на изборите по данни на Върховния избирателен трибунал на Бразилия, съобщи Дарик като цитира информация на Франс прес.

Преди 4 години неграмотният клоун получи 1,3 милиона гласа за своята Партия на републиката и бе кандидатът, избран с най-много гласове в долната камара на федералния парламент. Този път той бе изпреварен само от Селсо Русомано – известен журналист и защитник на правата на потребителите, кандидат от Партия на републиката.

“Знаете ли какво правят депутатите? И аз не знам, затова гласувайте за мен, а аз ще проверя”, казваше Тиририка по време на своята кампания, водена в клоунски дрехи и цветна перука. На колоритния депутат му се да се научи да си пише името, за да може да встъпи в длъжност, отбелязва АФП.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.