В БЧК са събрани 175 000 лева за пострадалите от наводненията

Близо 175 хиляди лева са събраните в БЧК средства за пострадалите от наводненията, съобщи председателят на Българския червен кръст(БЧК) Христо Григоров, цитиран от агенция “Фокус”. Близо 130 хиляди лева са преведените средства по банков път към сметката на БЧК. Освен това, до този момент са изпратени около 20 хиляди смс-а на кратък номер 1466, които са на цена от 1 лев. Още приблизително 25 хил. лева са дарените средства по интернет, допълни Христо Григоров.

Преди ден председателят на БЧК информира, че всичко, което е необходимо, за момента го има. Фирма е предоставила концентриран дезинфектант, защото след наводненията идва опасността от епидемии. Затова БЧК е дала на ХЕИ-Варна близо 40 хиляди литра дезифекционен разтвор.

Ние отказахме международна помощ, въпреки, че ни се обадиха от македонския Червен кръст, от турския Червен полумесец, други наши братски структури се обадиха, от Женева се обадиха, каза още Христо Григоров в неделя. Според председателя на БЧК в този локален случай не е необходимо да искаме международна помощ, защото БЧК има достатъчно възможности в своите бедствени складове.

Банковата сметка, на която могат да се дарят средства на пострадалите от наводненията в страната е:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF

Желаещите могат да подкрепят кампанията и чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.