В българско село се появи улица «Кремъл»

В Българии, в село Беласица официално откриха улица с името «Кремъл», съообщиха ИТАР-ТАСС и други руски агенции и електронни медии. – Мероприятието е посветено на Деня на победата над фашизма. В него взеха участие представители на местната администрация, представители на посолството на Русия, общественици.

„Надявам се, че откриването на тази улица е началото на продуктивно партньорство на нашия регион с Русия. Ние решихме да изберем това име, защото думата „Кремъл” е позната на всички българи и чужденци и всички те я асоциират с Червения площад в Москва. Това е име, което няма да бъзе забравено и няма да бъде сменено дори след време”, каза кметът на Беласица Велик Филчев.

Заместник-кметът на Петрич Христо Георгиев на свой ред обеща да благоустрои улицата и да организира строителството на необходимите инфраструктурни обекти.

Селските власти отбелязаха също така, че първоначалната им идея е била да разделят старата улица на две части, създавайки нова „с приятно за руския слух име”, тъй като на нея живеят две руско-български семейства. И по такъв начин да изразят уважението си към тези руски хора, които вече не едно десетилетие живеят тук.

В края на репортажа се посочва, че село Беласица се намира в югоизточна България, недалече от границите с Гърция и Македония, както и че в момента в селото живеят около 1 100 човека.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.