В Атина четирима българи са арестувани за трафик на деца

Четирима българи са арестувани в Гърция за организиране на мрежа за трафик на деца, съобщи БНР. В информацията се съобщава, че едно от децата – новородено на две седмици – е открадното от българка, която се грижи за него. Майката е българка, която си е оставила детето на нейна позната за няколко часа, докато подаде документи в дипломатическата мисия в Солун за връщане на детето в България. Докато майката си урежда документите, нейната позната открадва детето и го продава за 6500 евро на човек от мрежата за нелегален трафик за продажба срещу 6500 евро.

След сигнал до полицията следва арестуването на две българки в кантора на нотариус в Атина, където са подписали декларация, че детето е на една от арестуваните и тя е съгласна на осиновяване.

Тръгвайки от този  случай гръцката полиция разкри канал за нелегално осиновяване на българчета, който е действал дълго време. Другите двама задържани са българи, организатори на цялата процедура по намиране на деца и бездетни гръцки семейства, готови да платят за осиновяване.

Българите са единствените чужденци в Гърция, които продават децата си, коментират гръцките медии.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.