В АБВ са разтревожени от непредвидимостта на ГЕРБ

ПП АБВ следи с особена тревога последния политически завой на ГЕРБ, който за сетен път показва непредвидимостта и несигурността в действията на тази партия. Това се изтъква в разпространената позиция на партията във връзка с тазсутрешното решение на ГЕРБ да напуснат парламента.

“Ние първи заявихме становище, че исканата от президента Плевнелиев актуализация на държавния бюджет и разрешаването на служебното правителство да договаря тегленето на огромни дългове е абсолютно неприемливо. Новото правителство след изборите ще има възможност да направи анализ и да предложи промени в закона до края на годината”, пише в позицията на АБВ.

“Последвалият политически отговор показа пълната неспособност на политическите сили да се справят с този не особено сложен проблем. Те на практика формираха една нова и безпринципна коалиция между ДПС и ГЕРБ в Народното събрание, подпомогната с предложения от президента и министър-председателя. БСП от своя страна се оказа бламирана от собственото си правителство, в което участват и членове на партийното ръководство. Днес ГЕРБ отново направи обратен завой и зачеркна всичко, което отстояваше през последните дни. Така пропадна и възможността да бъде променен бюджета на НЗОК с вътрешни резерви, по което имаше консенсус.

Българските граждани добре виждат, че политиката в България отново става залог на лични емоции и амбиции на политически лидери. Тяхната непредсказуемост и неспособността на президента, министър-председателя и политическите сили да формулират елементарен консенсус ги прави вкупом вредни за обществото”, завършва позицията на ПП АБВ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.