В Благоевград и три македонски града предстоят българо-македонски бизнес-експо дни

През месец юни се предвижда “Македоноско-български бизнес-експо дни” в градовете Щип, Кочани, Пробищип и Благоевград. Събитието ще се съпътства от бизнес форум и туристическа програма. Съдействие при организирането ще окажат кметствата в съответните градове, съобщиха от пресцентъра на БТПП. Втори бизнес форум е предвидено да се проведе в края на т.г. в София.
Това стана ясно по време на срещата на членове на ръководството на Македонско–българската стопанска камара с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
Зоре Темелковски, председател на камарата, информира за планирани две събития през тази година – в Македония и в България, с участието на представители на високо държавно ниво от двете страни.
Предварително е договорено във форумите да участват и две банки – Българска банка за развитие и Македонска банка за поддршка на развоjот, които да окажат съдействие и да запознаят участниците с възможностите за кредитиране и експортни гаранции за малки и средни предприятия.
БТПП ще окаже подкрепа за успешното реализиране на двете събития. Фирмите, желаещи да участват в двата форума, имат възможност предварително да заявят интерес на имейл [email protected] в срок до 30 април.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.