В 1646 селища в цялата страна не се доставя хляб

По време не петъчния парламентарен контрол Корнелия Нинова от БСП попита премиера Борисов дали нарочно в 1646 селище в цялата страна не се доставя хляб.

„От 1993 година до днес държавата подпомага доставката на хляб и стоки от първа необходимост в отдалечени и планински труднодостъпни населени места. За пръв път тази година правителството спря тази помощ”, каза Корнелия Нинова. По думите й 1646 населени места са оставени без хляб, въпреки че в бюджета има гласувани 3 600 000 лв. за това. Народната представителка допълни, че 88 кмета, 354 малки фирми- производители и кооперации седми месец пишат писма до министър-председателя и няма никаква реакция. Корнелия Нинова поиска отговор от премиера защо се е стигнало до тази ситуация и не е ли предизборен трик това, за да се отпуснат средства наесен на удобните фирми и кметове или е съзнателна политика за съсипване на кооперациите и обезлюдяване на цели региони.

Премиерът обеща веднага да се заеме с решаването на въпроса и то до сряда. Нинова обаче не остана доволна от това обещание и не пропусна за пореден път да обяви, че не вярва на Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.