Уволниха и шефа на АЕЦ, той не знае защо

Освободеният вчера изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов коментира по БНТ, че реално няма причина за уволнението му. Според него освобождаването му няма връзка с подписаното споразумение на кабинета “Орешарски” с “Уестингхаус” за строителството на VІІ блок на площадката на АЕЦ “Козлодуй”. По думите на Иван Генов, ако се появи обяснение в тази връзка, то ще бъде фалшиво. Той посочи, че не отчита като грешка нито едно свое действие по времето, когато е бил за втори път изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй”.

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ инж. Иван Генов бе освободен от поста си с решение на Българския енергиен холдинг късно снощи. На негово място е назначен Димитър Ангелов. Генов беше сменен от Ангелов и през 2008 г. след края на управлението на “тройната коалиция”. Освободен е и досегашният зам.-изпълнителен директор на централата Александър Николов.

Формалната причина e намаляване състава на борда на директорите на ядрената централа от петима на трима членове.

Вчера уточнихме с изпълнителния директор на БЕХ, че няма как да продължим да работим заедно. Предлагаха ми да бъда член на борд, а изпълнителен директор да бъде друг”, обясни пред БНР Иван Генов. Той коментира по телефона, че искането за уволнението му е дошло “отгоре”.

Явно тези, които натискат БЕХ да бъда сменен, не се интересуват от аргументи, изтъкна Иван Генов. След което допълни, че не е политическо лице и не членува в политическа партия, а е експерт.

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че е недоволен от работата на служебното правителство, защото избързвало с уволнения, които не са спешни и могат да бъдат извършени и след изборите, а негативите от подобни действия оставали за ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.