Уволниха 25 митничари от митницата в Свиленград

Двадесет и пет служители на граничния пункт „Капитан Андреево” са уволнени, съобщи bTV. Освободен е и временно изпълняващият длъжността началник на Свиленградската митница Валери Стайков.Директорът на Агенция „Митници” Ваньо Танов е бил вчера на пункта и се е срещал с ръководството на свиленградската митница.

На 31 март 11 митничари от граничния пункт „Капитан Андреево“ бяха задържани при полицейска акция, заради голяма пратка контрабандни цигари, която е била пропусната от служители от нощната смяна, въпреки, че са били предварително уведомени от турските митнически власти. Това предизвика гнева на премиера Бойко Борисов, който коментира, че цели смени митничари и граничари са работели като организирана престъпна група.

“Може би всичко, което е работело там, ще бъде махнато“, заяви тогава премиерът Бойко Борисов.

Припомняме, че на 29 януари при акция на ДАНС бе арестуван тогавашния началник на митницата в Свиленград Тодор Караиванов, който дни по-рано бе награден лично от шефа на агенция “Митници” Ваньо Танов със златен почетен знак за добра служба.
Според запознати Тодор Караиванов е бил нанаблюдаван няколко месеца заради съмнения за контрабанда и получаване на подкупи.

През май 2014-та по обвинение за притежание и контрабанда на амфетамини бе закопчан зам.-шефът на Митница Свиленград Георги Костадинов. В служебния му Форд Фокус бяха открити близо килограм амфетамини. Впоследствие обаче всички обвинения бяха свалени, а отскоро Костадинов се върна на работа като нач.отдел „митническо оформяне” към митница Свиленград.

По-късно днес се очаква от Агенция „Митници” да излязат с официална позиция.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.