Уволнен турски чиновник застреля шестима колеги и се самоуби

Уволнен чиновник е застрелял шестима служители на звеното на националния статистически институт на Турция в град Карс, след което се е самоубил, съобщи електронното издание на „Труд”. Телевизия ТРТ Хабер предаде, че той е бивш служител на института, който е бил уволнен и е тръгнал да си отмъщава, след като бил лишен от обезщетение за освобождаването си.
“Ал Джазира” допълва, че мъжът взел бившите си колеги за заложници след спор с директора на статистическия институт, след което ги убил. Той бил уволнен след вътрешно разследване в института. Кандидатът за кмет от опозиционната Народнорепубликанска партия Наиф Алибейоглу също потвърди, че похитителят е бивш служител на статистическия институт.
“Той имал психически проблеми. Неотдавна пътувал до Диарбекир и оттам купил пистолет”, заявява Алибейоглу пред в. “Хюриет”. Той каза още, че има много ранени на мястото на инцидента. “Първоначално той взе директора на института за заложник. След това откри безразборна стрелба, като уби шестима души. Има и много ранени хора”, заяви Алибейоглу.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.