Увеличават 10 пъти глобите за ЕРП при некоректно отчитане

Депутатът Таско Ерменков прогнозира шоково поскъпване на тока с 15-30% от 1 януари

Държавата започва проверки в трите електроразпределителни дружества за това коректно ли се отчитат показанията на електромерите. Повод за контрола стана недоволството на абонати на Енерго Про, които получиха по две сметки наведнъж. Обмисля се десетократно завишение на санкциите за ЕРП-тата при нарушаване на наредбите за отчитане на електроенергията, съобщи ТВ7.

Тази промяна ще бъде внесена между първо и второ четене на закона за енергетиката, заяви в Хасково председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев.

Той каза още, че свиква извънредно заседание на комисията по повод получените от граждани в североизточна България две сметки за електроенергия в един месец.

Хората във Варна са готови отново да излязат на протест. По-високи сметки са получени още в Пловдив, Русе и др. градове. От Енерго Про обявиха, че ще направят отсрочка за плащането на втората фактура.

Енергийният министър Теменужка Петкова е категорична, че българското правителство няма да допусне развитието на подобен сценарий от преди 2 години, когато падна първия кабинет на Бойко Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.