Утопия, в която депутатите вършат добрини…

В днешния петъчен ден депутатите от всички парламентарни групи заминаха на не-ленински съботник в поразените от наводненията области Варна, Добрич и Велико Търново.

Народните представители се възползваха от инициативата на БДЖ да осигури безплатен превоз за всички доброволци, желаещи да участват в разчистване на калните свлачища. Преди това, в кратко заседание на парламента, с консенсус депутатите се отказаха от правото си на безплатни пътувания по суша, въздух и море, за да уважат идеята на държавните железници и да пътуват като всички останали граждани.

По време на не-ленинския съботник стана ясно, че народните представители от всички групи са решили единодушно да дарят по три месечни заплати в полза на гражданите, останали без дом след наводненията. Освен това за тях ще бъде предоставена безплатно легловата база на Евксиноград, Двореца в Балчик и на останалите държавни резиденции на територията на пострадалите области.

Следващото пленарно заседание на Народното събрание ще е в деня, когато Мая Манолова се извини на Цецка Цачева за думите си по адрес на Бойко Борисов. На него ще бъде гласувано разпускането на 42-то Народно събрание и обявена датата на следващите избори.

Свързани публикации

1 Comment

  1. И на следващите избори кого ще избираме. Та нали в тази трагедия черно на бяло лъсна цялата немощ на тези, които трябва да мислят и грижат за държавата и хората, а не само за собствения си интерес. И дори се чудят сега ,че това им било в задълженията. Така и не проумяват май какво се случва, като някакви външни наблюдатели.

Leave a Reply

Your email address will not be published.