Установиха самоличността на затрупаните работници

Борислав Асенов е загиналият работник под руините на хотел “Вероника” в комплекс “Слънчев ден” във Варна, предаде БГНЕС. Борислав Асенов е 39-40 годишен. Той е загинал веднага след срутването на сградата. Все още се издирват другите трима работници, които са били в 10-етажния хотел по време на рухването. Това са Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов и Йордан, чиято фамилия засега не е известна. Издирването им все още е безрезултатно.

Срутилият се в комплекс “Слънчев ден” хотел е собственост на Пловдивския панаир, припомня Дарик. По непотвърдена информация, преди два месеца “Вероника” е бил прехвърлен заедно с още един хотел в капитала на дружеството. Данни от подобна сделка обаче не са отразени в търговския регистър, установи репортерска проверка. Собственик на “Слънчев ден”АД е “Съни тур” ЕООД, в което едноличен собственик на капитала е пловдивският бизнесмен и лидер на БСП в града Георги Гергов. Синовете му Тодор и Цветомир са в Съвета на директорите на “Слънчев ден” в комплекса “Св. Св. Константин и Елена”.

„Няма никаква информация за броя на хората, които са били на работа в срутилия се хотел в комплекса „Слънчев ден”. Това съобщи пред журналисти във Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров. Все още се снемат показания от близки на хората, за които се предполага, че се намират под развалините, но писмени данни за броя им няма.

На мястото работят следователи и прокурори, както и разследващи екипи от МВР.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.