Украйна иска от Русия да екстрадира Виктор Янукович

Киев ще поиска от Москва да екстрадира сваления президент Виктор Янукович, ако се потвърди, че той се намира в Русия, съобщи главната прокуратура на Украйна. Но потвърждение надали е нужно, тъй като днес Виктор Янукович даде голяма пресконференция в Ростов на Дон.

Междувременно световните агенции съобщиха, че швейцарската прокуратура е започнала разследване по обвинения за пране на пари срещу Виктор Янукович и неговия син Александър, предаде Ройтерс. Цитира се съобщение на прокуратурата в Женева, от което става ясно, че са иззели документи от офиса на компания, собственост на Александър Янукович. Замразени са и средства на Янукович, както и на още 20 негови приближени.

Във вторник бе съобщено, че Украйна ще се обърне към Международния наказателен съд в Хага с молба да бъде привлечен под отговорност за престъпления срещу човечеството бившия президент на страната Виктор Янукович, както и други длъжностни лица от предишното управление,  давали заповеди за потушаване на мирните протести в страната. Искането на Украйна ще бъде оформено като решение на Върховната рада, където то вече бе прието на първо четене.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.