Украинската ДС арестувала руска шпионка с газов пистолет

Служители на Службата за безопасност на Украйна (СБУ) са задържали руската гражданка Мария Коледа, изпълняваща задачи на руските спецсулжби за дестабилизация на ситуацията в южните области на Украйна. Това съобщи УНИАН, като се позовава на информация от пресцентъра на СБУ.

Родената през 1991 г. Мария Коледа е пристигнала в Херсон на 4 април и в следващите два дни е провела поредица от срещи с лидери и активисти на проруските движения в града. На 7 април руската гражданка е взела непосредствено участие в сблъсъците около областната управа в Николаевск, по време на които е използвала огнестрелно оръжие, в резултат на което – по думите й – е ранила трима човека. След което се е върнала в Херсонска област, съобщава медията. Допълва се, че оперативните работници от СБУ са установили, че на 8 април Мария Коледа е доложила на своя ръководител в Руската федерация, че активистите имат неограничено количество взривни устройства и е постигната договореност да получат и стрелково оръжие. Освен това агентката се отчела за подготовката за изпращането в Донецк за участие в масовите безредици на две диверсионни групи от градовете Херсон и Новая Каховка.
При задържането на рускинята от нея е иззет газов пистолет, преработен за стрелба с бойни патрони и методически препоръки за подготовка на диверсионни групи, става ясно от съобщението на СБУ.

На снимката: Хайди Клум в един от филмите за Агент 007

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.